Schreeuw om maatwerk

      Reacties uitgeschakeld voor Schreeuw om maatwerk

Mijn schreeuw om maatwerk op lokaal niveau.

Ik mis in deze pandemie zo langzamerhand nu toch echt wel het maatwerk. Misschien kon dit in het begin niet, doordat er doorgepakt moest worden, maar laten we het nu eens echt aanpakken en kijken naar wat er in de gemeenten zelf weer mogelijk is. Laten ze dat maatwerk oppakken, daar waar de regering nu in de detailhandel mee is begonnen en doortrekken naar de Retail. Dus in ons geval de sportscholen. Dan is misschien de ene sportschool de andere weer niet, maar we doen er alles aan om een zo veilig mogelijk klimaat te realiseren voor al onze klanten.

Ons Squash en Golf Centrum is in de ogen van de regering, zoals ik het zie, nu niet meer dan een nummer, een SBI code. Dit nummer voorziet ons dan wel in een  functionele omschrijving zijnde Sporthal, maar op bijna 800 m2 zijn hoogstens 14 man tegelijk aan het sporten. Dat zijn er maximaal twee op een baan van 64 m2 in deze periode waarbij wij ons aan de strengste maatregelen moeten houden. Daarbij kunnen dit sporters zijn uit één gezin of één huishouden. Partners, vaders en/of moeders met hun kinderen of broers en zussen samen, maar ook sporters die alleen komen en individueel trainen. We hebben de maanden voor de laatste lockdown gesport met het ‘corona-letje’ en mid-squash, waarbij het mogelijk is om de anderhalve meter afstand te houden. Neem bijvoorbeeld twee vrienden die ervoor kiezen om als vast squash koppel deze sport samen te doen, dan staan ook zij met twee personen op een Squash baan van 64m2 te trainen! Ruimte genoeg. Daarbij heeft elke Squash baan bij ons minstens 9 ventilatie punten!! Ik denk dus dat het voor ons mogelijk moet zijn om te openen. Oké als we dan open zouden mogen hebben we misschien tijdelijk nog steeds geen horeca, geen competitie, geen toernooien en geen toss-avonden, maar we kunnen de leden dan wel laten sporten. Dat is ons streven, hup de mensen weer de baan op! 

Wij zijn onze leden enorm dankbaar dat deze ons in deze tijd nog steeds blijven steunen. Dat ze hun lidmaatschap niet opzeggen en dit offer voor ons over hebben. Wij hebben altijd contact met onze squashers en golfers en doen ons uiterste best om via maatwerk de mensen het naar de zin te maken. Noem het onze verzorgende kant. Een die we al maanden niet uit mogen voeren, want ook nu moeten wij wederom gesloten blijven. Wanneer laten de regering de verzorgende kant zien. En dan heb ik het niet over de cijfertjes en nummertjes van de compensatie en de steunmaatregelen die voor velen slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Ik geloof echt dat er met de beste bedoelingen uit gehaald wordt wat op het moment mogelijk is, maar ik heb het over echt in contact komen. Kijk en luister naar de schreeuw in nood van de ondernemers en kom in actie met maatwerk voor het te laat is. Voor de mensheid die zonder te sporten steeds minder fit raken, een  minder goed afweersysteem krijgen en ook depressief kunnen worden, omdat zij geen gelukshormonen meer aanmaken tijdens het sporten én voor de eigenaar van de sportschool, die het zo nodig heeft, omdat ook die in alle opzichten op zijn zachtst gezegd steeds ‘minder fit’ raakt.

Marion Karsenbarg van Squash en Golf Centrum Hoogezand